Start Sk�tselr�d Kl�da F�rdomar Ta bort Historia
 
 
Jag har klåda i mina dreadlocks


Att det kliar i hårbotten kan bero på både det ena och det andra. Du kan som tidigare berättat ha schamporester kvar i håret eller så kan du ha fått mjäll som kliar och irriterar. Tänk på att använda hatt när du befinner dig utomhus och ska pyssla med olika arbeten som trädgårdsodling, lövkrattning eller om du tänkt ligga ner i gräset. Småkryp som lägger ägg och nästlar in sig är inte alls ovanligt. För att inte tala om löss som skulle trivas utomordentligt innanför dina dreads. En hatt kan alltså underlätta dramatiskt. Men skulle det vara så att du faktiskt drabbats av löss, se till att ta hand om problemet på direkten. Löss är smittosamt och sprider sig lekande lätt mellan människor och det vill du säkerligen inte bidra till. Du behöver inte kapa av dem i ren panik – men sök hjälp för problemet.Fler tips som är effektiva mot klåda är specialschampon innehållandes teträdsolja, rosmarin och pepparmintsolja bland annat. Dessa schampon är dessutom fria från balsam, vilket är något du absolut inte ska använda dig av i dina dreads. Skulle du däremot inte ha råd att köpa dessa anpassade schampon finns alternativ för hemmabruk. Om du tar en del vinäger och nio delar vatten och blandar i en sprayflaska, kan du sedan spraya denna mix i din hårbotten (undvik dina dreadlocks, dock). Du behöver heller inte oroa dig för att du ska lukta konstigt efter den här lilla kuren – för det kommer du inte att göra. Skulle blandningen upplevas vara för svag kan du ha i något mer vinäger, men tänk på att inte spraya din hårbotten för många gånger med denna mix. Ett fåtal gånger per vecka är rekommenderat. Var rädd om din hårbotten.

Skulle mjäll vara till ytterligare besvär finns det ett knep även för detta. Köp rosmarin i affären, ej pulvriserat, och lägg en handfull av detta i en kastrull. Tillsätt vatten så det täcker mängden rosmarin och värm upp det. Låt det inte koka över huvud taget, utan låt det sjuda cirka 20 minuter. När vätskan ser riktigt mörk ut, ungefär som ett tjockt, svart te, häll över det till en kopp som är lätt att hälla ur. Doppa en bomullstuss i blandningen och applicera på din hårbotten. Poängen är att hålla blandningen i kontakt med din hårbotten så länge som möjligt – det ger då mest effekt. När du är färdig med appliceringen, låt det torka. Du behöver nödvändigtvis inte skölja ur det. Följande dag bör mjällen vara borta och med den även klådan

 
   
Man behöver inte låta sig rädas över att skaffa dreadlocks i tron att det är ett evigt beslut. Det går faktiskt att borsta ur – se bara till att använda mängder av balsam eller hårinpackningar för att underlätta utredningen.
   
 
 
 
Dreadlocks

Passar både tjejer som killar
 
Dreadlocks tjej Dreadlocks kille
 
 
Navelpiercing Tungpiercing Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Oslo Thai Tjejresor
c) 2009 dreadlocks.se